CZOSNEK - chińska receptura...na zdrowie!
Czosnek to naturalny antybiotyk, oczyszcza organizm z odkładającego się tłuszczu, wypłukuje nie rozpuszczony wapń, poprawia przemianę materii, oczyszcza naczynia krwionośne, zapobiega zawałowi serca, miażdżycy, paraliżowi, tworzeniu się nowotworów, ma właściwości moczopędne, wykrztuśne i znieczulające. Działa rozgrzewająco, wzmacniająco, rozrzedzająco, napotnie i moczopędnie. Jest stosowany jako środek odkażający przewód pokarmowy, przeciwskurczowy i przeciw przewlekłym biegunkom. Efektem jest ogólna poprawa zdrowia, kondycji i sprawności każdego organizamu. Spożywanie czosnku może spowodować również obniżenie ciśnienia tętniczego.
SŁOWEM - CUD-MIÓD!!!
Tyle pobieżnie dosyć o miksturze w różnych mediach
- teraz przepis - sprawdzony!!!
Do wykonania mikstury potrzebny będzie szklany słój minimum 1,5 l. oraz składniki:
Otrzymacie miksturę lekko pachnącą czosnkiem ale w smaku kwaskowatą i smaczną. Można ją przecedzić przez gazę lub wypić razem z cząsteczkami czosnku.
Spożywać należy codziennie - na czczo łyżeczkę od herbaty.
Na przeziębienia zażywać 3 razy dziennie.
Zaleca się przechowywanie w miejscu chłodnym i zacienionym.
Jedząc natkę pietruszki można wyeliminować przykry zapach czosnku w oddechu:))
Czosnek to naturalny antybiotyk, oczyszcza organizm z odkładającego się tłuszczu, wypłukuje nie rozpuszczony wapń, poprawia przemianę materii, oczyszcza naczynia krwionośne, zapobiega zawałowi serca, miażdżycy, paraliżowi, tworzeniu się nowotworów, ma właściwości moczopędne, wykrztuśne i znieczulające. Działa rozgrzewająco, wzmacniająco, rozrzedzająco, napotnie i moczopędnie. Jest stosowany jako środek odkażający przewód pokarmowy, przeciwskurczowy i przeciw przewlekłym biegunkom. Efektem jest ogólna poprawa zdrowia, kondycji i sprawności każdego organizamu. Spożywanie czosnku może spowodować również obniżenie ciśnienia tętniczego.
SŁOWEM - CUD-MIÓD!!!
Tyle pobieżnie dosyć o miksturze w różnych mediach
- teraz przepis - sprawdzony!!!
Do wykonania mikstury potrzebny będzie szklany słój minimum 1,5 l. oraz składniki:
2 główki czosnku (koniecznie krajowego!) - obrać i przepuścić przez praskę
- zalać wszystko 1,5 szklanki przegotowanej, ciepłej wody
- przykryć serwetką i odstawić na 3 dni
... nie wygląda za ciekawie... |
- potem dodać 0,5 szklanki miodu i odstawić na 3 dni
- następnie dodać 4 obrane, zmiażdżone lub drobno pokrojone cytryny, zamknąć wieczko i odstawić na kolejne 3 dni. Otrzymacie miksturę lekko pachnącą czosnkiem ale w smaku kwaskowatą i smaczną. Można ją przecedzić przez gazę lub wypić razem z cząsteczkami czosnku.
Spożywać należy codziennie - na czczo łyżeczkę od herbaty.
Na przeziębienia zażywać 3 razy dziennie.
Zaleca się przechowywanie w miejscu chłodnym i zacienionym.
Jedząc natkę pietruszki można wyeliminować przykry zapach czosnku w oddechu:))
chyba muszę sporządzić taką miksturę bo z odpornością u mnie na bakier
OdpowiedzUsuńJa najbardziej lubię czosnek w plastry na chlebie z masłem;]
OdpowiedzUsuń... też tak najbardziej lubię:) jeśli chodzi o walory smakowe - rzecz jasna:)
OdpowiedzUsuń... ale czosnek w połączeniu z cytryną i miodem ma nieco inne właściwości - jego lecznicze działanie jest też wzmocnione!
Widać,że nie brak waćpannie konceptu,co by gawiedzi wszelakiej pomocną być.Zacna to przywara i z lubością o niej wspominać będę...
OdpowiedzUsuń